NATO intenţionează să-şi sporească personalul de la Kiev

NATO intenţionează să-şi sporească personalul de la Kiev, cu scopul de a consolida "capacitatea de apărare" a Ucrainei, a anunţat miercuri, la Antalya, în Turcia, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, relatează agenţia rusă Sputnik în pagina electronică.

470 afișări
Imaginea articolului NATO intenţionează să-şi sporească personalul de la Kiev

NATO intenţionează să-şi sporească personalul de la Kiev (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vom spori sprijinul nostru pentru Ucraina în materie de control, logistică, apărare cibernetică şi comandament", a anunţat Stoltenberg în timpul unei reuniuni cu miniştrii de Externe ai statelor membre NATO.

De asemenea, "vom spori (personalul) biroului nostru de la Kiev. Personalul nostru va da consultaţii Guvernului ucrainean, inclusiv Ministerului Apărării", a adăugat secretarul general al NATO.

"Cooperarea strânsă (cu Kievul) va consolida capacitatea de apărare a Ucrainei", a subliniat el.

Miniştrii de Externe ai Alianţei s-au reunit la Antalya cu scopul de a consolida securitatea colectivă în contextul noilor provocări internaţionale precum criza din Ucraina, conflictul din Siria şi situaţia din Afganistan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici