NATO, mesaj pentru Beijing: „China nu împărtăşeşte valorile noastre”

  • Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a descris summitul, la care preşedintele SUA, Joe Biden, va participa pentru prima dată, drept un „moment esenţial.”
  • Jens Stoltenberg: „China nu este un duşman, dar trebuie să facem faţă provocărilor.”
1078 afișări
Imaginea articolului NATO, mesaj pentru Beijing: „China nu împărtăşeşte valorile noastre”
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a descris summitul, la care preşedintele SUA, Joe Biden, va participa pentru prima dată, drept un „moment esenţial,” notează Reuters.
 
Membrii îşi propun să arate că alianţa de apărare veche de şapte decenii rămâne un sprijin central pentru eforturile SUA de a susţine pacea şi democraţia în întreaga lume, inclusiv în faţa Chinei şi a creşterii sale militare rapide.
 
„Ştim că China nu împărtăşeşte valorile noastre, trebuie să răspundem împreună ca o alianţă," a spus Stoltenberg când a ajuns la summitul de o zi de la Bruxelles.
 
"China se apropie de noi. O vedem în spaţiul cibernetic, vedem China în Africa, dar vedem China şi investind puternic în infrastructur a noastră esenţială,” a spus el, referindu-se la porturi şi reţele de telecomunicaţii.
 
Acesta a adăugat că Beijingul nu este un inamic sau adversar.
 
China nu este un duşman, dar este o provocare sistemică a securităţii atlantice, deoarece se alătură Rusiei cu exerciţii militare, lansează atacuri cibernetice şi îşi construieşte rapid marina,” a afirmat Jens Stoltenberg.
 
Declaraţiile lui Stoltenberg vin după ce liderii G7 au acuzat China că nu respectă drepturile omului în regiunea din Xinjiang, au cerut Hong Kong-ului să păstreze un grad înalt de autonomie şi au cerut o investigaţie completă şi aprofundată a originilor coronavirusului.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici