NATO, pregătită pentru misiuni de patrulare pe Marea Egee împotriva traficanţilor de migranţi

Alianţa Nord-Atlantică este pregătită să efectueze misiuni de patrulare pe Marea Egee cu scopul de a descuraja traficanţi să transporte migranţi din Turcia în Grecia, a anunţat joi secretarul american al Apărării Ashton Carter, relatează BBC Bews online.

913 afișări
Imaginea articolului NATO, pregătită pentru misiuni de patrulare pe Marea Egee împotriva traficanţilor de migranţi

NATO, pregătită pentru misiuni de patrulare la Egeea împotriva traficanţilor de migranţi (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Stoltenberg a făcut acest anunţ după ce Turcia, Germania şi Grecia au cerut acest lucru într-o reuniune a miniştrilor Apărării la Bruxelles.

El a subliniat că obiectivul misiunii nu este să "oprească sau trimită înapoi ambarcaţiuni cu refugiaţi".

NATO, a precizat el, va contribui cu "informaţii critice şi monitorizare în lupta împotriva traficului de persoane".

Secretarul american al Apărării Ashton Carter a declarat anterior că vizarea "sindicatului criminal care-i exploatează pe aceşti sărmani oameni" va avea un impact umanitar important.

Această hotărâre a fost adoptată cu scopul de a ajuta Turcia şi Grecia "să gestioneze o tragedie umană mai bine decât am gestionat-o până acum", a declarat secretarul general al NATO.

Al 2-lea Grup Maritim Permanent, la comanda căruia se află Germania, va conduce operaţiunea, în cooperare cu Paza de Coastă din Grecia şi din Turcia.

Stoltenberg a anunţat, de asemenea, o intensificare a operaţiunilor de recunoaştere şi culegere de informaţii la frontiera dintre Turcia şi Siria.

Aproximativ 75.000 de migranţi şi refugiaţi au sosit de la începutul anului în Grecia, pe mare, potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici