NATO şi Rusia organizează separat exerciţii ale forţelor nucleare, programate de mai mult timp

NATO şi Rusia urmează să organizeze separat exerciţii planificate de mult timp ale forţelor lor nucleare, într-un moment de mare tensiune, notează CNN.

1543 afișări
Imaginea articolului NATO şi Rusia organizează separat exerciţii ale forţelor nucleare, programate de mai mult timp

FOTO Reuters/Twitter

Exerciţiul rusesc numit Grom se desfăşoară în fiecare an. „Anticipăm că exerciţiul se va întinde pe mai multe zile. Va include acţiuni în limitele normale a ceea ce a făcut Rusia în trecut. Va include lansări de rachete şi o desfăşurare de mijloace strategice”, a declarat John Kirby, coordonator pentru comunicaţii strategice în cadrul Consiliului Naţional de Securitate.

Deşi exerciţiul rusesc este unul de rutină, acesta vine după ce preşedintele Joe Biden a lansat un avertisment dur la începutul acestei luni cu privire la pericolul ameninţărilor nucleare ale preşedintelui Vladimir Putin.

Oficialii NATO şi SUA au declarat că sunt încrezători că vor putea monitoriza cu precizie orice activitate nucleară a Rusiei în timpul exerciţiului.

Luni, NATO va începe exerciţiul nuclear anual cunoscut sub numele de Steadfast Noon, la care SUA se numără printre cele 14 naţiuni participante. Acesta se desfăşoară anual de peste un deceniu, potrivit Pentagonului.

Exerciţiul include avioane de vânătoare capabile să transporte focoase nucleare, dar nu vor fi arme reale la bord. SUA vor pune la dispoziţie bombardiere B-52.

Potrivit NATO, vor fi implicate până la 60 de aeronave, inclusiv avioane de luptă avansate, avioane de supraveghere şi avioane cisternă.

Zborurile vor avea loc deasupra Belgiei, Marii Britanii şi a Mării Nordului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici