NATO va apăra cerul Moldovei în următoarele două zile

NATO va monitoriza cerul Moldovei în timp ce peste 40 de lideri europeni participă la un summit în apropierea graniţelor Ucrainei pentru a-şi arăta sprijinul pentru ambele ţări, în timp ce Kievul pregăteşte o contraofensivă împotriva invaziei Rusiei, relatează Reuters.

2267 afișări
Imaginea articolului NATO va apăra cerul Moldovei în următoarele două zile

NATO va apăra cerul Moldovei în următoarele două zile

Întâlnirea celor 27 de state membre ale UE şi a altor 20 de ţări europene la un castel situat în adâncul ţinutului viticol moldovenesc, la doar 20 km de teritoriul ucrainean, reprezintă o provocare în materie de securitate şi organizare pentru o ţară vecină.

Avioanele de supraveghere ale Sistemului NATO de avertizare şi control aerian (AWACS) vor supraveghea cerul deasupra locului de desfăşurare a summitului până vineri, a precizat alianţa într-un comunicat.

Resturi de rachete provenite din războiul din Ucraina au fost găsite în Moldova de mai multe ori de la invadarea Rusiei în urmă cu 15 luni.

"NATO AWACS pot detecta avioane, rachete şi drone la sute de kilometri distanţă, ceea ce le face o importantă capacitate de avertizare timpurie", a declarat purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici