NATO va investi trei miliarde de euro în sateliţi militari şi echipamente de securitate informatică

Alianţa Nord-Atlantică va investi trei miliarde de euro în sateliţi pentru comunicaţii militare şi echipamente de securitate cibernetică, semnalând eforturile NATO de adaptare la noile ameninţări cu care se confruntă organizaţia, relatează agenţia de ştiri Reuters.

883 afișări
Imaginea articolului NATO va investi trei miliarde de euro în sateliţi militari şi echipamente de securitate informatică

NATO va investi trei miliarde de euro în sateliţi militari şi echipamente de securitate informatică (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Un oficial din cadrul Agenţiei NATO pentru Comunicaţii şi Informaţii a declarat că planurile includ investiţii de 1,7 miliarde de euro în sateliţi de comunicaţii care să îmbunătăţească coordonarea trupelor, avioanelor şi navelor alianţei, ajutând inclusiv la utilizarea dronelor.

Nu este clar dacă NATO va investi în lansarea unor noi sateliţi de comunicaţii militare sau doar va fi vorba de intensificarea utilizării sateliţilor americani şi ai altor state din alianţă.

Aproximativ 70 de milioane de euro ar urma să fie folosite pentru a îmbunătăţi protecţia reţelelor NATO, în condiţiile intensificării atacurilor cibernetice.

Oficialii NATO au declarat că numărul atacurilor cibernetice vizând reţelele alianţei a crescut de cinci ori în ultimii trei ani, existând suspiciuni că Rusia este responsabilă pentru o parte însemnată din aceste atacuri.

Conducerea NATO îşi va prezenta planurile de investiţii în cadrul conferinţei de la Ottawa din luna aprilie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici