NATO vrea să revină la relaţii normale cu Moscova şi nu caută o confruntare

NATO vrea să revină la relaţii normale cu Moscova, a declarat directorul Biroului de informaţii al Alianţei în Rusia, Robert Pszel, într-un interviu acordat agenţiei Sputnik, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

558 afișări
Imaginea articolului NATO vrea să revină la relaţii normale cu Moscova şi nu caută o confruntare

NATO vrea să revină la relaţii normale cu Moscova şi nu caută o confruntare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ştiu cu certitudine că toate statele NATO şi însăşi NATO ar vrea, din punct de vedere politic, să revină pe calea relaţiilor normale, complete şi axate pe parteneriat cu Rusia. Este dorinţa noastră", a precizat el.

Potrivit lui Pszel, NATO nu caută o confruntare cu Rusia. Reprezentantul Alianţei a subliniat însă că în prezent are loc "una dintre crizele cele mai importante, dacă nu cea mai importantă, în relaţiile dintre NATO şi Rusia".

El a indicat că în anii 1990, "au fost depuse eforturi pentru a dezvolta relaţiile conform unor principii noi, cu o formă nouă şi teme noi (...). Mulţi ani, aliaţii şi Rusia au investit în aceste relaţii", a precizat acesta.

În contextul crizei ucrainene, NATO şi-a intensificat patrulele aeriene deasupra ţărilor baltice şi a trimis întăriri în Marea Baltică şi Marea Mediterană. Avioane de recunoaştere ale Alianţei survolează în mod regulat Polonia şi România. Statele Unite intenţionează de asemenea să staţioneze aproape 150 de tancuri şi vehicule blindate în state NATO, iar o parte dintre acestea vor fi trimise în Europa de Est pentru a participa la exerciţii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici