NAUFRAGIUL COSTA CONCORDIA: Urme de cocaină pe un fir de păr al căpitanului navei

Urme de cocaină au fost găsite pe un fir de păr recoltat de la căpitanul navei Costa Concordia, potrivit avocaţilor care îi reprezintă pe supravieţuitori, dar medicul specialist care a efectuat analizele pentru procurori nu a găsit droguri în probele de urină şi păr, relatează Sky News.

1027 afișări
Imaginea articolului NAUFRAGIUL COSTA CONCORDIA: Urme de cocaină pe un fir de păr al căpitanului navei

NAUFRAGIUL COSTA CONCORDIA: Urme de cocaină pe un fir de păr al căpitanului navei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Francesco Schettino, în vârstă de 52 de ani, se află în arest la domiciliu în locuinţa sa din apropiere de Napoli, în timp ce este anchetat pentru ucidere din culpă şi abandonarea navei, atunci când aceasta a lovit o stâncă în apropiere de coasta italiană la 13 ianuarie. Bilanţul victimelor ar fi de 32 de morţi, inclusiv 15 persoane ale căror cadavre nu au fost găsite.

Grupul italian pentru protecţia consumatorului Codacons, care îi reprezintă pe unii supravieţuitori, susţine că probele de ADN au fost luate la 17 ianuarie, adăugând că rezultatele sunt "foarte ciudate". Acesta le-a cerut procurorilor să ordone un alt test pentru a vedea dacă probele au fost contaminate, manipulate greşit în mod accidental sau schimbate.

Nici procurorii, nici avocatul lui Schettino nu au putut fi contactaţi pentru a comenta aceste informaţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici