Nava blocată în Canalul Suez s-a mişcat pentru prima dată

  • Aproape 15% din întregul trafic maritim tranzitează Canalul Suez, motiv pentru care sute de nave aşteaptă deblocarea navei Ever Given.
  • După îndelungi eforturi de a disloca nava, echipajele au reuşit astăzi să mişte pupa şi cârma navei.
4012 afișări
Imaginea articolului Nava blocată în Canalul Suez s-a mişcat pentru prima dată

Nava Ever Given a rămas blocată de-a lungul Canalului Suez, suspendând traficul maritim pe una dintre cele mai aglomerate căi navigabile din lume.

Aproape 15% din întregul trafic maritim tranzitează Canalul Suez, motiv pentru care sute de nave aşteaptă deblocarea navei Ever Given, pentru a putea relua activitatea, relatează Reuters.

Osama Rabie, preşedintele Autorităţii Canalului Suez, a declarat că mareele şi vânturile puternice îngreunează şi mai tare misiunea echipajelor. El speră că nu va fi nevoie să renunţe şi la câteva dintre cele 18.300 de containere de la bordul navei, pentru a uşura încărcătura.

Însă, după îndelungi eforturi de a disloca nava, echipajele au reuşit astăzi să mişte pupa şi cârma navei. Încă este greu de stabilit când vor putea debloca nava.

”Ne aşteptăm ca în orice moment nava să alunece şi să se deplaseze”, a declarat Osama Rabie jurnaliştilor.

Nava a eşuat din cauza rafalelor puternice de vânt. Din cauza greutăţii pe care o susţine, infrastructura navei a suferit deteriorări semnificative.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici