Nava Ever Given urmează să fie eliberată, la trei luni după ce a blocat Canalul Suez. Despăgubirile cerute de Egipt

  • Nava Ever Given ar putea să-şi reia călătoria.
  • Proprietarii Ever Given şi Autoritatea Canalului Suez au ajuns la un „acord de principiu” pentru eliberarea vasului de transport marfă.
  • Nava a rămas blocată în Canalul Suez în urmă cu trei luni.
  • După eliberare, Ever Given nu a primit permisiunea de a părăsi Canalul Suez.
1722 afișări
Imaginea articolului Nava Ever Given urmează să fie eliberată, la trei luni după ce a blocat Canalul Suez. Despăgubirile cerute de Egipt

Egiptul a confiscat nava Ever Given şi a cerut proprietarilor acesteia să plătească 900 de milioane de dolari drept despăgubiri pentru blocarea Canalului Suez.

Nava a fost ţinută în Marele Lac Amar, o porţiune de apă din canal unde a aşteptat cu majoritatea echipajului la bord în timp ce părţile negociau.

Stann Marine, reprezentantul proprietarilor navei, a afirmat, miercuri, că s-a ajuns la un „acord de principiu” cu Autoritatea Canalului Suez, după săptămâni de negocieri, transmite CNN.

„În prezent, lucrăm cu SCA la finalizarea unui acord semnat. Odată ce terminăm cu formalităţile, vor fi făcute aranjamente pentru eliberarea navei”, a spus directorul companiei japoneze Shoei Kisen Kaisha Ltd, Faz Peermohamed, care deţine nava Ever Given.

Avocatul Autorităţii Canalului Suez şi şeful comitetului de negocieri, Khaled Abu Bakr, a confirmat informaţia lui Stann Marine pentru CNN.

Totuşi, nu este clar în detaliu ce conţine acordul de principiu la care cele două părţi au ajuns.

Nava Ever Given s-a blocat în Canalul Suez pe 23 martie, obturând astfel una dintre cele mai vitale artere comerciale din lume şi punând presiune pe lanţurile de aprovizionare de la nivel global, în contextul în care sute de alte nave au fost împiedicate să treacă. Canalul a fost blocat timp de şase zile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici