Navă rusească cu 105 pasageri la bord, blocată în Antarctica

Un spărgător de gheaţă rusesc, cu 105 pasageri la bord, dintre care 80 de turişti britanici, a fost blocat între gheţuri, în timpul unei călătorii în Antarctica, relatează The Observer în ediţia electronică.

97 afișări
Imaginea articolului Navă rusească cu 105 pasageri la bord, blocată în Antarctica

Navă rusească având la bord 105 pasageri, blocată în Oceanul Arctic (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Anterior, agenţia rusă RIA Novosti în engleză preciza că nava a fost blocată în Oceanul Arctic.

Nava Căpitanul Hlebnikov va fi nevoită să aştepte una sau două zile pentru rezolvarea acestei situaţii, a anunţat luni un oficial din cadrul forţelor navale din Orientul Extrem rus, citat de RIA Novosti, care a precizat că pasagerii nu se află în pericol.

"Echipajul spărgătorului de gheaţă aşteaptă o ameliorare a vremii, iar nava îşi va relua cursul. Este nevoie de una sau două zile. Pasagerii nu au nevoie de asistenţă", a declarat purtătorul de cuvânt.

Majoritatea pasagerilor aflaţi la bordul spărgătorului de gheaţă sunt britanici. O echipă din cadrul BBC se află, de asemenea, la bord, pentru a filma un material pentru un documentar intitulat Frozen Earth (Pământ îngheţat).

Pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile şi a întăririi gheţii, nava nu a mai putut înainta, precizează The Observer. Potrivit unei purtătoare de cuvânt a BBC, echipa, care trebuia să fie transportată cu elicopterul de la bordul navei pentru a filma pinguinii, este nemulţumită, dar se află în afara oricărui pericol.

"În primele trei zile au respectat planul, dar ulterior vreme a început să se schimbe. Acum, trebuie să aşteptăm ca rafalele să se reducă din intensitate", a declarat un pasager, care a cerut să îi fie respectat anonimatul.

Pasagerii şi echipajul se aşteaptă ca grosimea stratului de gheaţă să se reducă suficient de mult ca până la sfârşitul săptămânii să poată relua navigarea şi să se întoarcă la Ushuaia, în Argentina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici