Navalnîi a fost şi rămâne un ghimpe pentru Putin. Politicianul a fost urmărit chiar şi în spitalul de la Omsk

  • Trei bărbaţi deghizaţi au ocupat biroul doctorului şef al spitalului din Omsk, unde era internat Navalnîi
  • Aceştia au refuzat să spună cine sunt, însă familia politicianului spune că i-a recunoscut imediat, erau membri ai serviciilor de securitate ruse
  • Navalnîi este urmărit de FSB din 2017, în acel an Ren TV, televiziune co-deţinută de confidentul lui Putin, a difuzat un documentar
1641 afișări
Imaginea articolului Navalnîi a fost şi rămâne un ghimpe pentru Putin. Politicianul a fost urmărit chiar şi în spitalul de la Omsk

În timp ce Aleksei Navalnîi lupta pentru viaţa sa într-un spital din Omsk, după ce ar fi fost otrăvit săptămâna trecută, trei bărbaţi deghizaţi au ocupat biroul doctorului şef, transmite Financial Times. Uitându-se în gol, sub un portret al lui Vladimir Putin într-un lan de grâu, bărbaţii au vorbit puţin, dar au refuzat să spună cine sunt.

Îmbrăcămintea lor ciudată şi comportamentul dubios, le părea cunoscut familiei lui Navalnîi, care i-au recunoscut imediat ca membri ai serviciilor de securitate ruse.

“Părea foarte amuzant să vezi aceşti oameni cu aspect dur şi bine construiţi care de obicei poartă aceste genţi bărbăteşti”, a declarat directorul fundaţiei anticorupţie FBK, Ivan Zhdanov.

Supravegherea omniprezentă al lui Navalnîi, care se afla în Siberia, este una dintre investigaţiile FBK publicate pe Youtube în care arată modul în care politicianul rămâne a fi un ghimpe pentru Kremlin.

Navalnîi a fost închis de 13 ori pentru organizarea protestelor anti-Putin, iar anul trecut acesta s-a plâns la Financial Times într-un interviu în care spune că el şi familia sa au fost urmăriţi în permanenţă de serviciile de securitate din Rusia.

„Se întâmplă de ceva timp, este o rutină şi nu îi acordăm atenţie. Nişte imbecili care stau tot timpul lângă tine, iar cu toate astea nu încetezi să-ţi trăieşti viaţa”, a declarat el.

„Ştim că ascultă constant conversaţiile noastre, ştim că pun camere ascunse, ştim că preiau imagini de pe camerele de securitate din zonele prin care am fost”, adaugă Zhdanov.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a declarat reporterilor că operaţiunile de supraveghere au fost „prerogativa serviciilor secrete” şi „nu ar trebuie aprobate” de către administraţia lui Putin.

Navalnîi este urmărit de FSB din 2017, când politicianul a început să călătorească prin Rusia, în încercarea de a-l contesta pe Putin ca preşedinte.

În acel an, Ren-TV, un canal a cărui companie-mamă ar fi fost co-deţinută de confidentul apropiat al lui Putin, Yuri Kovalchuk, a difuzat un documentar care îl acuza pe Navalnîi că a primit plăţi secrete de la „oligarhii fugari”. În reportaj au fost difuzate imagini de pe camerele de supraveghere în care apare Navalnîi în vacanţă cu familia sa, apeluri telefonice interceptate, mesaje text şi e-mailuri.

Dmitry Belousov, fost jurnalist Ren TV, care a solicitat azil în Olanda, a declarat pentru Financial Times că el crede că serviciile secrete au transmis materialele înregistrate pentru a-l discredita pe Nvalnîi şi alţi activişti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici