Nave militare din SUA, Coreea de Sud şi Japonia efectuează exerciţii în apropierea Coreei de Nord

Nave militare americane au iniţiat o serie de exerciţii militare, în largul Peninsulei Coreene, împreună cu ambarcaţiuni ale forţelor navale din Coreea de Sud şi Japonia, pe fondul tensiunilor cu regimul din Coreea de Nord, suspectat că ar pregăti un nou test nuclear, informează Washington Post.

4113 afișări
Imaginea articolului Nave militare din SUA, Coreea de Sud şi Japonia efectuează exerciţii în apropierea Coreei de Nord

Nave militare din SUA, Coreea de Sud şi Japonia efectuează exerciţii în apropierea Coreei de Nord

La exerciţii participă două distrugătoare ale Flotei a 7-a a Forţelor Navale americane, precum şi nave militare din Japonia şi Coreea de Sud.

Distrugătorul USS Wayne E. Meyer şi nava sud-coreeană Wang Geon vor efectua exerciţii în Marea Galbenă, la vest de Peninsula Coreeană. Un alt distrugător, USS Fitzgerald, va efectua exerciţii cu nava japoneză Chokai, în Marea de Est (Marea Japoniei), la est de Peninsula Coreeană.

Manevrele navale se vor desfăşura marţi şi miercuri, în contextul riscurilor efectuării unor teste balistice ori nucleare de către regimul Kim Jong-Un la împlinirea a 85 de ani de la înfiinţarea armatei nord-coreene.

Coreea de Nord a efectuat marţi un amplu exerciţiu de artilerie.

Departamentul american al Apărării a dispus trimiterea unui submarin militar în largul Peninsulei Coreea, unde se află deja grupul naval care însoţeşte portavionul USS Carl Vinson. Potrivit Pentagonului, un submarin cu propulsie nucleară se va afla în Coreea de Sud în cadrul unei "misiuni de rutină", percepută de analişti ca o demonstraţie de forţă pe fondul tensiunilor cu Phenianul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici