Nave militare ruse traversează Canalul Mânecii, pentru exerciţii în Oceanul Atlantic

Nave militare ruse au pătruns, marţi, în Canalul Mânecii, în drum spre Atlanticul de Nord, unde vor efectua exerciţii militare cu tunuri antiaeriene şi antisubmarin, informează Reuters.

1487 afișări
Imaginea articolului Nave militare ruse traversează Canalul Mânecii, pentru exerciţii în Oceanul Atlantic

Nave militare ruse traversează Canalul Mânecii, pentru exerciţii în Oceanul Atlantic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grupul naval rus, coordonat de nava antisubmarin Severomorsk, efectuase manevre în Golful Biscay (în largul Spaniei), iar acum se îndreaptă spre zona de nord-est a Oceanului Atlantic, potrivit Flotei nordice a Rusiei.

Agenţia rusă Interfax relatase că exerciţiile se vor desfăşura în Canalul Mânecii, dar informaţia nu a fost confirmată oficial.

Nu este un lucru neobişnuit ca nave militare ruse să traverseze Canalul Mânecii. În noiembrie 2014, Alianţa Nord-Atlantică a infirmat relatările presei ruse privind exerciţii efectuate de nave militare ruse în Canalul Mânecii, în largul coastelor Marii Britanii.

În paralel, nave militare ruse efectuează exerciţii în Oceanul Pacific.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici