Navele ruse din Marea Neagră au lansat un nou atac cu rachete de croazieră asupra Ucrainei

Rusia a lovit duminică Ucraina cu rachete de croazieră de pe navele din Marea Neagră şi Marea Caspică, a anunţat agenţia de presă Interfax.

20589 afișări
Imaginea articolului Navele ruse din Marea Neagră au lansat un nou atac cu rachete de croazieră asupra Ucrainei

Navele ruse din Marea Neagră au lansat un nou atac cu rachete de croazieră asupra Ucrainei

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konaşenkov, a declarat că Rusia a efectuat lovituri împotriva infrastructurii militare ucrainene în noaptea trecută şi în această dimineaţă.

Rachete de croazieră Kalibr au fost lansate din apele Mării Negre împotriva uzinei din Nijyn, care repară vehiculele blindate ucrainene avariate în timpul luptelor. Rusia a lansat rachete de croazieră Kalibr din Marea Caspică şi rachete hipersonice Kinzhal (Dagger) din spaţiul aerian al Crimeii, peninsula anexată de Rusia de la Ucraina în 2014, pentru a distruge o instalaţie de depozitare a combustibilului folosită de armata ucraineană. Rusia a lovit, de asemenea, un centru de pregătire militară ucrainean unde s-ar fi aflat luptători străini care se alăturau forţelor Kievului, a precizat Igor Konaşenkov.

Informaţiile nu au putut fi verificate independent.

Rusia a trimis zeci de mii de soldaţi în Ucraina pe 24 februarie într-o invazie ce a numit-o o operaţiune militară specială. Forţele ucrainene au opus o rezistenţă dură, iar Occidentul a impus sancţiuni radicale Rusiei.

În ultimele zile Moscova pare că a crescut intensitatea bombardamentelor şi a folosit pentru prima dată în Ucraina rachetele hipersonice
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici