Negociatori ONU lucrează, la Bonn, la un acord în lupta împotriva încălzirii globale

Negocieri ONU cu privire la modificările climatice au început luni în Germania, cu trei luni înainte ca guvernele lumii să adopte un eventual acord istoric în lupta împotriva încălzirii globale, relatează AP în pagina electronică.

118 afișări
Imaginea articolului Negociatori ONU lucrează, la Bonn, la un acord în lupta împotriva încălzirii globale

Negociatori ONU lucrează, la Bonn, la un acord în lupta împotriva încălzirii globale (Imagine: Shutterstock)

Pactul vizat la reuniunea de la Paris, prevăzută în decembrie, este considerat un test crucial pentru procesul diplomatic, care a eşuat să conducă la un acord puternic în urmă cu şase ani, la Copenhaga.

Oficiali ONU apreciază că, de această dată, lucrurile arată mult mai bine, deoarece cele mai multe dintre puterile economice au prezentat deja planuri naţionale în vederea limitării emisiilor de gaze cu efect de seră după 2020, când urmează să intre în vigoare noul acord.

Însă mai rămân multe de făcut cu privire la modul în care urmează să se vegheze ca ţările semnatare să-şi respecte angajamentele şi cu privire la modul de împărţire a responsabilităţilor, în acest efort, între ţări aflate în stadii diferite de dezvoltare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici