Negociatorii britanici pentru Brexit solicită UE să demonstreze "flexibilitate şi imaginaţie"

Negociatorii din partea Marii Britanii şi ai Uniunii Europene se vor întâlni luni la Bruxelles pentru o nouă rundă de tratative, partea britanică solicitând din partea Blocului comunitar "flexibilitate şi imaginaţie" în cadrul negocierilor, informează BBC News.

617 afișări
Imaginea articolului Negociatorii britanici pentru Brexit solicită UE să demonstreze "flexibilitate şi imaginaţie"

Negociatorii britanici pentru Brexit solicită UE să demonstreze "flexibilitate şi imaginaţie"

David Davis, ministrul britanic pentru Brexit, doreşte extinderea discuţiilor pentru a aborda subiectul comerţului.

Uniunea Europeană insistă însă pe atingerea unui progres în cadrul problemei drepturilor cetăţenilor, frontierei irlandeze şi cererea ca Marea Britanie să plătească aproximativ 60 de miliarde de euro pentru a acoperi angajamentele bugetare în curs de desfăşurare.

Ambele părţi rămân însă sceptice în privinţa perspectivei unui progres în cadrul celei de-a treia rundă de discuţii.

Guvernul Theresa May a prezentat miercuri un plan de soluţionare a problemei Irlandei de Nord în contextul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Guvernul de la Londra sugerează instalarea unor sisteme electronice de-a lungul frontierei Irlandei de Nord cu Irlanda, pentru evitarea verificărilor directe.

Planul Guvernului britanic a fost ironizat şi de un oficial european de rang înalt.

"Decizia de ieşire din UE a fost a Marii Britanii, nu a Irlandei, nici a Uniunii Europene. Marea Britanie trebuie să asume responsabilitatea. Vedem un plan britanic specific gândirii soluţiilor magice în legătură cu funcţionarea frontierei. Planul britanic este bun la nivelul aspiraţiilor, dar nu are soluţii funcţionale", a declarat oficialul UE pentru cotidianul britanic The Independent.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici