Negociatorul-şef al Marii Britanii pentru Brexit spune că parlamentarii britanici au de ales între acordul elaborat de Guvernul Theresa May şi amânarea ieşirii din UE - mass-media

Olly Robbins, negociatorul-şef al Marii Britanii pentru Brexit, susţine că parlamentarii britanici au de ales între acordul elaborat de Guvernul Theresa May şi o amânare a termenului ieşirii Regatul Unit din Blocul comunitar, informează postul ITV, citând o conversaţie privată.

805 afișări
Imaginea articolului Negociatorul-şef al Marii Britanii pentru Brexit spune că parlamentarii britanici au de ales între acordul elaborat de Guvernul Theresa May şi amânarea ieşirii din UE - mass-media

Negociatorul-şef al Marii Britanii pentru Brexit spune că parlamentarii britanici au de ales între acordul Theresei May sau amânarea ieşirii din UE

ITV a relatat că un corespondent al postului l-a auzit pe Robbins, care este un funcţionar public, nu om politic, vorbind cu colegii săi în barul unui hotel din Bruxelles.

Robbins a declarat că se aşteaptă ca parlamentarii britanici să aibă de ales între opţiunea aprobării unui acord de Brexit revizuit sau o amânare semnificativă a termenului ieşirii din UE.

"Problema este dacă Bruxellesul va fi clar asupra condiţiilor amânării", a mai declarat Robbins. "În cele din urmă, probabil că ne vor acorda o amânare", a adăugat oficialul britanic.

Potrivit ITV News, Robbins a fost de părere că temerile privind o amânarea pe termen lung a Brexit ar putea convinge parlamentarii britanici să se concentreze pe aprobarea acordului de ieşire din UE.

Marea Britanie ar trebui să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie, dar acest termen este considerat acum de Bruxelles foarte improbabil din cauza opoziţiei cu care se confruntă Guvernul britanic în Camera Comunelor.

Liderii Uniunii Europene au semnalat în mai multe rânduri că Acordul Brexit - contestat de policieni de la Londra pentru că situaţia frontierei irlandeze ar risca să blocheze permanent Marea Britanie în uniunea vamală comunitară - nu va fi modificat sau reinterpretat. Theresa May vrea renegocierea situaţiei frontierei nord-irlandeze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici