Negocieri între autorităţile de la Kiev şi rebeli miercuri şi vineri la Minsk, anunţă Poroşenko

Negocierile de pace între rebelii proruşi şi autorităţile de la Kiev vor avea loc miercuri şi vineri la Minsk, a anunţat luni preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, după o convorbire telefonică cu şefii de stat rus, german şi francez.

186 afișări
Imaginea articolului Negocieri între autorităţile de la Kiev şi rebeli miercuri şi vineri la Minsk, anunţă Poroşenko

Negocieri între autorităţile de la Kiev şi rebeli miercuri şi vineri la Minsk, anunţă Poroşenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Şefii de stat au convenit ca următoarele reuniuni ale Grupului tripartit de contact (format din Ucraina, Rusia şi OSCE) la Minsk să aibă loc miercuri şi vineri în această săptămână", anunţă un comunicat publicat pe site-ul Preşedinţiei Ucrainei.

Un comunicat publicat pe site-ul Preşedinţiei Franţei nu precizează vreo dată de desfăşurare a reuniunii, dar face apel la realizarea unor progrese concrete "de urgenţă" pentru punerea în aplicare a Acordurilor de la Minsk din septembrie. Aceste acorduri prevăd crearea unei linii de demarcaţie, retragerea armelor grele de pe front şi schimburi de prizonieri.

Un oficial separatist al Republicii (autoproclamate, n. red.) Populare Doneţk însărcinat cu negocierile cu autorităţile de la Kiev, Denis Puşilin, a afirmat că rebelii sunt pregătiţi să participe la următoarele reuniuni de la Minsk.

"Este important să găsim un compromis la masa de negocieri", a declarat el, citat de agenţia rusă Interfax.

Un reprezentant al Republicii (autoproclamate, n. red.) Populare Lugansk a afirmat la rândul său că este pregătit să se prezinte la negocieri dacă va fi invitat.

Negocierile sunt în impas de peste două săptămâni, rebelii şi autorităţile de la Kiev având probleme în a ajunge la un acord asupra datei de desfăşurare a noii reuniuni de la Minsk, în timp ce un armistiţiu fragil este respectat de ambele tabere în estul prorus al Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici