Negocierile de pace pentru Siria au fost reluate la Geneva după o întrerupere de zece luni

Negocierile pentru găsirea unei soluţii politice la conflictul din Siria au fost reluate joi, la Geneva, după o întrerupere de zece luni, sub egida Naţiunilor Unite, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1006 afișări
Imaginea articolului Negocierile de pace pentru Siria au fost reluate la Geneva după o întrerupere de zece luni

Negocierile de pace pentru Siria au fost reluate la Geneva

"Delegaţia Administraţiei siriene a venit la Geneva cu instrucţiuni constructive pentru obţinerea de progrese în negocieri", a declarat Aleksei Borodavin, emisarul special rus la Naţiunile Unite.

Diplomatul rus a catalogat drept "absurde" solicitările opoziţiei şi insurgenţilor sirieni privind înlăturarea de la putere a Administraţiei Bashar al-Assad.

"Din ce am înţeles, agenda discuţiilor nu a fost încă stabilită", a subliniat Borodavin, exprimând speranţa că se vor înregistra progrese în crearea unui guvern de uniune naţională, în elaborarea noii constituţii şi în programarea viitoarelor alegeri generale.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici