Negocierile pe tema conflictului din Siria ar putea fi reluate pe 14 martie

Administraţia Bashar al-Assad a primit o invitaţie privind reluarea negocierilor pe tema soluţionării conflictului pe 14 martie, la Geneva, anunţă surse din cadrul delegaţiei siriene, citate de site-ul cotidianului Le Figaro.

430 afișări
Imaginea articolului Negocierile pe tema conflictului din Siria ar putea fi reluate pe 14 martie

Negocierile pe tema conflictului din Siria ar putea fi reluate pe 14 martie

"Delegaţia oficială a primit duminică o invitaţie din partea ONU pentru negocieri pe 14 martie, la Geneva", a precizat sursa citată.

Oficialul sirian nu a precizat în ce zi ar urma să sosească delegaţia siriană la Geneva pentru negocieri indirecte ale regimului Bashar al-Assad cu opoziţia.

Un armistiţiu între forţele insurgente ale opoziţiei şi Administraţia Bashar al-Assad este în vigoare începând din 27 ianuarie.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte, conform estimărilor ONU, 270.000 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici