Nelson Mandela este în stare "critică", anunţă preşedinţia sud-africană

Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela, spitalizat de 16 zile pentru o infecţie pulmonară, este într-o stare "critică" de 24 de ore, a anunţat preşedinţia duminică seară, care a notat că că preşedintele Jacob Zuma, vicepreşedintele ANC - partidul aflat la putere - Cyril Ramaphosa şi Graca Machel, soţia lui Mandela, s-au întâlnit la spital pentru a discuta situaţia.

542 afișări
Imaginea articolului Nelson Mandela este în stare "critică", anunţă preşedinţia sud-africană

Nelson Mandela este în stare "critică", anunţă preşedinţia sud-africană

"Starea fostului preşedinte Nelson Mandela, care este încă internat la spitalul din Pretoria, a devenit critică", a scris aceasta notând că preşedintele Jacob Zuma, vicepreşedintele ANC - partidul aflat la putere - Cyril Ramaphosa şi Graca Machel, soţia lui Mandela, s-au întâlnit la spital duminică seară pentru a discuta situaţia.

"Medicii fac tot posibilul pentru ca starea sa să se amelioreze şi să se asigure că Madiba va fi bine tratat şi că se va face bine. Este pe mâini bune", a declarat Zuma, citat de un comunicat al preşedinţiei, care utilizează numele său de clan adoptat cu afecţiune de numeroşi sud-africani.

După o săptămână de linişte, preşedinţia a declarat sâmbătă că aceste este "într-o stare serioasă dar stabilă", după ce postul de televiziune american CBS a transmis că starea acestuia este fără îndoială mult mai gravă decât lasă să se înţeleagă comunicatele oficiale.

Cele mai recente veşti date de Zuma, la 16 iunie, vorbeau despre un "progres".

Preşedinţia a repetat printre altele, duminică, că pana ambulanţei care l-a condus pe eroul luptei anti-apartheid la spital, în primele ore ale zilei de 8 iunie lăsându-l timp de 40 de minute pe marginea autostrăzii, nu a agravat starea lui Mandela.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici