Nelson Mandela, la a patra zi de spitalizare

Perioada de spitalizare a lui Nelson Mandela, internat la vârsta de 94 de ani într-o stare gravă din cauza unei infecţii pulmonare recurente, se prelungea marţi pentru a patra zi consecutiv într-o clinică din Pretoria, unde se află de-acum sub supravegherea poliţiei.

185 afișări
Imaginea articolului Nelson Mandela, la a patra zi de spitalizare

Perioada de spitalizare a lui Nelson Mandela se prelungeşte pentru a patra zi

Luni seara, un cordon de poliţie a fost mobilizat în faţa intrării principale de la Mediclinic Heart Hospital, deşi preşedinţia sud-africană nu a confirmat oficial că eroul luptei anti-apartheid primeşte îngrijiri în acest spital.

Însă presa din lumea întreagă se află în faţa acestei clinici private în aşteptarea unor veşti, după ce i-au văzut pe mai mulţi membri ai familiei lui Mandela intrând în instituţie în ultimele zile.

De marţi dimineaţa, vehiculele care circulă în apropierea clinicii Mediclinic Heart Hospital sunt supuse unor controale minuţioase, precum şi pietonii, rugaţi să-şi prezinte identitatea şi să-şi deschidă rucsacurile, a constatat un fotograf al AFP.

La intrare, gardienii spitalului au primit întăriri din partea poliţiei, cu scopul de a ţine la distanţă presa, care continuă să vină în număr tot mai mare, în timp ce Africa de Sud anticipează moartea lui Madiba (numele său de clan).

"Qunu (satul copilăriei lui Mandela) se pregăteşte de ce e mai rău", titra marţi cotidianul Sowetan.

 

Potrivit ultimului comunicat al preşedinţiei sud-africane, starea de sănătate a fostului preşedinte Nelson Mandela rămâne "gravă" dar "stabilă".

"Fostul preşedinte este în continuare în stare gravă, dar stabilă, într-un spital din Pretoria", a anunţat preşedinţia într-un comunicat, adăugând că preşedintele Jacob Zuma, care s-a întâlnit cu echipa medicală luni seara, are "încredere deplină" în aceasta.

 

Primul preşedinte de culoare al Africii de Sud va împlini 95 de ani la 18 iulie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici