Nepoata lui Ali Khamenei, Farideh Moradkhani, a fost arestată în Iran pentru că a participat la proteste

Activista pentru drepturile omului este nepoata Liderului Suprem iranian: fiica surorii lui Ali Khamenei.

6980 afișări
Imaginea articolului Nepoata lui Ali Khamenei, Farideh Moradkhani, a fost arestată în Iran pentru că a participat la proteste

Regimul de la Teheran nu iartă pe nimeni. O altă femeie a fost arestată pentru că a continuat să lupte pentru libertatea şi drepturile sale. De data aceasta, însă, este vorba despre nepoata Liderului Suprem iranian, Ali Khamenei: Farideh Moradkhani, activistp pentru drepturile omului.

Ea a ieşit în stradă alăturându-se mulţimii în semn de protest pentru cazul Mahsa Amini, kurda în vârstă de 22 de ani arestat pentru că a purtat vălul. incorect. Şi Farideh, la fel ca atâtea alte femei în aceste luni lungi de represiune dură din partea poliţiei, a fost oprită de poliţie şi arestată. A anunţat fratele său pe Twitter.

Nu este prima dată când i se întâmplă asta. Femeia, care este fiica surorii lui Ali Khamenei, fusese deja arestată în ultimele luni, pentru că a participat la un eveniment online de ziua de naştere a împărătesei Farah Pahlavi, soţia regretatului şah, şi a numit-o „draga regină”.

Oamenii nu se opresc şi continuă să iasă în stradă în mai multe oraşe iraniene. Protestatarii au susţinut din nou oraşele kurde, care au fost recent supuse unei represiuni severe din partea forţelor de securitate, cele care au folosit şi arme grele. Aceste oraşe au nevoie de asistenţă medicală şi alimente. Manifestanţii au strigat „Kurdistanul, ochiul şi lumina Iranului”. 

Între timp, Asociaţia Medicilor Oftalmologi şi-a exprimat îngrijorarea faţă de numeroasele răni la ochi ale sutelor de protestatari, loviţi de gloanţe în faţă. Videoclipurile pe reţelele de socializare arată Parsa Ghobadi, în vârstă de 18 ani, care şi-a pierdut vederea la ambii ochi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici