Netanyahu susţine că reluarea negocierilor cu palestinienii este în interesul Israelului

Reluarea negocierilor cu palestinienii este în interesul "vital" al Israelului, a declarat sâmbătă premierul, în cadrul primei sale reacţii la anunţul făcut de secretarul de Stat american John Kerry privind un acord care redeschide calea dialogului.

136 afișări
Imaginea articolului Netanyahu susţine că reluarea negocierilor cu palestinienii este în interesul Israelului

Benjamin Netanyahu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Reluarea procesului de pace este în interesul strategic la statului Israel", a declarat Benjamin Netanyahu într-un comunicat. "Este foarte important să încercăm să punem capăt conflictului dintre noi şi palestinieni şi este important din cauza pericolelor cu care ne confruntăm, în special Iranul şi Siria".

Kerry a anunţat la Amman un acord "care stabileşte baza une reluări a negocierilor", fără a da mai multe detalii şi anunţând discuţii săptămâna viitoare la Washington cu negociatorul palestinian Saeb Erakat şi ministrul israelian care se ocupă de acest dosar, Tzipi Livui.

Netanyahu a mai afirmat că Israelul vrea "să împiedice stabilirea unui stat binaţional (...) care ar ameninţa viitorul statului evreu şi să împiedice stabilirea în interiorul frontierelor noastre a unui alt stat terorist sponsorizat de Iran".

Acesta nu a furnizat detalii prvind subiectele asupra cărora s-a ajuns la un acord pentru a deschide calea negocierilor.

Anterior în cursul zilei de sâmbătă, ministrul Relaţiilor internaţionale Yuval Steinitz a declarat că Israelul va elibera un număr "limitat" de prizonieri palestinieni într-un gest de bunăvoinţă.

"Voi insista asupra exigenţelor Israelului privind planul de securitate şi interesele sale vitale", a declarat Netanyahu în cadrul declaraţiei sale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici