NEWS ALERT Bombe de avertizare, pe Marea Neagră. Rusia blochează accesul distrugătorului britanic Defender FOTO VIDEO

  • Incident în Marea Neagră: Forţele navale ruse au tras focuri de avertisment spre un distrugător britanic
  • Ministerul rus al Apărării susţine că distrugătorul britanic HMS Defender a pătruns în apele teritoriale ruse
  • Ataşatul militar britanic a fost convocat pentru a oferi explicaţii
12669 afișări
Imaginea articolului NEWS ALERT Bombe de avertizare, pe Marea Neagră. Rusia blochează accesul distrugătorului britanic Defender FOTO VIDEO

UPDATE Prima reacţie britanică după incidentul din Marea Neagră. Ministerului Apărării neagă faptul că ar fi fost lansate bombe în calea navei HMS Defender

Ministerul britanic al Apărării susţine, într-o primă declaraţie dată după incident, că nu au fost lansate bombe în calea navei. "Credem că ruşii au întreprins un exerciţiu de artilerie în Marea Neagră". CITEŞTE MAI MULT AICI

Ştire iniţială

O navă militară rusă a tras focuri de avertisment spre un distrugător britanic, iar un avion de vânătoare rus a lansat bombe în apropierea navei militare britanice, în Marea Neagră, anunţă Ministerul Apărării de la Moscova.

Ministerul rus al Apărării susţine, conform agenţiilor de presă RIA Novosti şi Reuters, că distrugătorul HMS Defender, aparţinând Forţelor Navale Regale britanice, a pătruns trei kilometri în apele teritoriale ruse, în zona Capului Fiolent, în apropiere de Sevastopol.

În contextul în care echipajul distrugătorului nu a reacţionat la avertismentele verbale, o navă a Flotei ruse a Mării Negre a tras focuri de avertisment, iar un avion de vânătoare de tip Suhoi Su-24 a lansat patru bombe de avertisment în apropierea navei militare britanice.

Distrugătorul britanic a schimbat cursul şi a părăsit apele teritoriale ruse.

După incident, ataşatul militar al Ambasadei britanice din Moscova a fost convocat la Ministerul rus al Apărării.

În Marea Neagră se află în prezent distrugătorul britanic HMS Defender, fregata olandeză Everton şi un distrugător al Statelor Unite.

Relaţiile dintre Rusia şi NATO sunt tensionate din cauza activităţilor militare ruse în apropierea Ucrainei şi a anexării, în 2014, a regiunii ucrainene Crimeea.

Locul incidentului

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici