NEWS ALERT Turcia susţine că a destructurat o reţea de spionaj a Mossadului / Unii agenţi s-au aflat în România

Autorităţile turce au arestat 15 presupuşi colaboratori ai Serviciului israelian de informaţii Mossad care acţionau pe teritoriul Turciei, iar unii dintre ei ar fi primit ordine în ţări europene, inclusiv în Romania, afirmă surse citate de cotidianul turc Sabah şi de presa israeliană.

2965 afișări
Imaginea articolului NEWS ALERT Turcia susţine că a destructurat o reţea de spionaj a Mossadului / Unii agenţi s-au aflat în România

Potrivit oficialilor de la Ankara, aproximativ 200 de agenţi ai Serviciului Naţional de Informaţii (MIT) au supravegheat timp de un an reţeaua de colaboratori ai Mossad. Cei 15 suspecţi acuzaţi de colaborare cu Mossad au fost arestaţi în cursul unei operaţiuni desfăşurate pe 7 octombrie, informează publicaţia turcă Daily Sabah, citată de Haaretz şi Times of Israel.

Autorităţile turce susţin că agenţii de spionaj, de etnie arabă, acţionau în grupuri de către trei, în cinci zone de pe teritoriul Turciei, monitorizând studenţi palestinieni şi alţi străini. Autorităţile turce consideră secretă operaţiunea, astfel că informaţiile au fost dezvăluite de oficiali de la Ankara sub protecţia anonimatului.

Conform publicaţiei Daily Sabah, citată de Times of Israel, unii dintre agenţii arestaţi s-au deplasat în Bucureşti, în Zagreb, capitala Croaţiei, în oraşul elveţian Zurich şi în capitala Kenyei, Nairobi, pentru a primi ordine din partea unor agenţi Mossad.

Autorităţile turce cred că Mossadul le oferea colaboratorilor de pe teritoriul Turciei zeci de mii de dolari sau de euro în schimbul informaţiilor, plăţile fiind efectuate prin servicii online de transferuri bancare şi uneori prin utilizarea de criptomonede.

Organizaţia islamistă Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza, are un centru de comandă în Turcia, conform cotidianului Haaretz. Cei 15 suspecţi sunt interogaţi în prezent de serviciile secrete turce.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici