Nici măcar Merkel n-are ce căuta la negocieri cu Putin: Germania nu este neutră

Preşedinte al Uniunii Creştin Democrate (CDU) şi lider al opoziţiei din Germania, conservatoare, Friedrich Merz, nu îşi imaginează o Germania angajată într-un rol de mediere în războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

15849 afișări
Imaginea articolului Nici măcar Merkel n-are ce căuta la negocieri cu Putin: Germania nu este neutră

Nici măcar Merkel n-are ce căuta la negocieri cu Putin: Germania nu este neutră

Indiferent de cine conduce ţara, a spus Merz, „Republica Federală Germania nu are niciun rol de mediere în acest conflict”.

„Suntem cu Europa de partea Ucrainei şi, prin urmare, nu suntem neutri”, a adăugat Merz, care a fost întrebat dacă îşi poate imagina că fostul cancelar Angela Merkel, de exemplu, ar putea interveni pentru a încerca să pună capăt războiului. Asta după ce Merkel a avut relaţii cordiale cu Putin.

„Rămâne faptul că Republica Federală Germania ar fi putut face mai mult înainte. Guvernul ar fi trebuit să facă rapid ceea ce a decis Bundestagul german pe 28 aprilie, anume să furnizeze echipamente grele la scară mai mare”, a spus Merz, citat de agenţia Dpa.

Nici acum, a subliniat el, nu tot ce putea furniza Germania a fost livrat către Ucraina. „Noi nu ajutăm încă Ucraina în măsura în care este necesar. Şi asta prelungeşte acest război brutal, care devine acum un război istovitor de uzură, cu sute de victime în fiecare zi", a concluzionat Merz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici