Nicio centrală nucleară nu şi-a încetat activitatea în SUA din cauza uraganului Sandy

Nicio centrală nucleară din nord-estul Statelor Unite nu a fost obligată să îşi înceteze activitatea din cauza uraganului Sandy dar un reactor era totuşi în stare de alertă din cauza creşterii nivelului apelor, a anunţat Agenţia americană pentru siguranţă nucleară (NRC).

197 afișări
Imaginea articolului Nicio centrală nucleară nu şi-a încetat activitatea în SUA din cauza uraganului Sandy

Nicio centrală nucleară nu şi-a încetat activitatea în SUA din cauza uraganului Sandy (Imagine: AFP - MediafaxFoto)

"Luni, la ora 21.00 (marţi, 03.00 ora României) niciun reactor nu a trebuit închis din cauza furtunii (...). Toate centralele rămân în siguranţă şi sub control, materialul de urgenţă a fost pus la dispoziţie şi inspectorii NRC au fost trimişi" la faţa locului, scrie agenţia într-un comunicat.

În New Jersey, unul dintre statele cele mai afectate de uragan, o alertă a fost declanşată la începutul serii la reactorul Oyster Creek din cauza "unui nivel de apă excesiv", a declarat el.

Reactorul respectiv nu era în funcţiune în momentul alertei, din cauza unei întreruperi programate, fără legătură cu uraganul Sandy.

Alerta, "de gradul doi pe o scară de patru", a fost precedată de un "eveniment neobişnuit" când apa a atins primul nivel de supraveghere.

"Nivelul apei a urcat în structura hidraulică din cauza mareei crescute, a direcţiei vântului şi sosirii furtunii. Nivelul apei ar urma să scadă în următoarele ore", a explicat el într-un comunicat.

Două reactoare nucleare care produc aproximativ 50 la sută din necesarul de electricitate al statului New Jersey (estul Statelor Unite) au fost ameninţate cu închiderea cu puţin timp înainte din cauza rafalelor violente de vânt care însoţesc uraganul Sandy şi a creşterii nivelului apelor, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei exploatatoare.

Compania Public Service Electric and Gas (PSEG) a intenţionat să închidă reactoarele Salem Unit 1 şi Hope Creek situate pe malul râului Delaware, care separă statul New Jersey de Pennsylvania, în caz de creştere a apelor şi dacă vremea se va înrăutăţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici