Niciun deces în ţara în care a fost prelungită starea de alertă. Este pentru prima oară în ultimele trei luni

În Spania nu a mai fost înregistrat niciun deces în ultimele 24 de ore, din cauza infecţiei cu noul coronavirus, fiind o premieră în ultimele trei luni, au anunţat autorităţile de la Madrid, potrivit El Pais.

1131 afișări
Imaginea articolului Niciun deces în ţara în care a fost prelungită starea de alertă. Este pentru prima oară în ultimele trei luni

Niciun deces în ţara în care a fost prelungită starea de alertă. Este pentru prima oară în ultimele trei luni

 

„Datele de ieri nu indică niciun deces cauzat de coronavirus. Aceasta este o informaţie foarte, foarte pozitivă”, a declarat directorul Centrului spaniol de alerte sanitare, Fernando Simon, într-o conferinţă de presă, citează El Pais. Acesta a lansat un apel la prudenţă şi a avertizat că evenimentele cu un număr foarte mare de persoane nu sunt autorizate.
 

Starea de alertă a fost prelungită

 
Starea de alertă va fi prelungită până la 21 iunie, a spus Pedro Sanchez în timpul unei videoconferinţe cu guvernatorii regionali, precizând că aceasta ar fi ultima prelungire de termen, dată fiind ameliorarea situaţiei sanitare. „Mai avem nevoie de o ultimă prelungire de 15 zile a stării de alertă” care trebuia să ia sfârşit la 7 iunie, a declarat premierul socialist într-o conferinţă de presă, exprimându-şi satisfacţia că ţara este “pe punctul de a ajunge într-un port bun” ieşind total din izolare.
 
Pe 3 martie a fost anunţat primul deces din cauza COVID-19, în Spania, iar până acum s-au înregistrat în total 27.127 de decese şi 239.638 de cazuri cu noul virus.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici