Nicola Sturgeon îi îndeamnă pe britanici să se mute în Scoţia, pentru a ”scăpa” de Brexit

Nicola Sturgeon, şeful Guvernului scoţian, a făcut un apel către cetăţenii Marii Britanii şi i-a îndemnat să se mute în Scoţia înainte de declanşarea procedurii de ieşire a Regatului Unit din Uniunea Europeană, scrie The Independent.

7187 afișări
Imaginea articolului Nicola Sturgeon îi îndeamnă pe britanici să se mute în Scoţia, pentru a ”scăpa” de Brexit

Nicola Sturgeon îi îndeamnă pe britanici să se mute în Scoţia, pentru a ”scăpa” de Brexit (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Şeful Guvernului scoţian s-a adresat britanicilor în cadrul unei conferinţe a SNP şi şi-a extins invitaţia către toţi cei care sunt ”la fel de revoltaţi ca noi de calea aleasă de Guvernul de la Westminster”. 

Insistând că va ”exista un referndum pentru independenţă”, Sturgeon schiţează Scoţia ca fiind o ”potenţială lumină pentru modernitate şi deschidere”. 

Aceasta a declarat: ”Scoţia nu este plină. Dacă sunteţi la fel de revoltaţi ca noi de calea aleasă de Guvernul de la Westminster, alăturaţi-vă! Veniţi aici să trăiţi, locuiţi, investiţi sau să studiaţi. Veniţi în Scoţia şi luaţi parte la construirea unei ţări moderne, pline de progres şi compasiune”.

"Atitudinea premierului ar trebui să ne îngrijoreze pe noi toţi care sperăm că negocierile cu Europa nu vor fi dezastruoase pentru că - şi lăsaţi-mă să spun asta direct - daca arată aceeaşi condescendenţă şi inflexibilitate faţă de alte ţări din UE, la fel cum a făcut cu Scoţia, atunci procesul de Brexit se va înrăutăţi”, a adăugat şeful Guvernului scoţian.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici