Nicola Sturgeon vrea referendum pentru independenţa Scoţiei faţă de Marea Britanie în 2020

Scoţia va trebui să organizeze în anul 2020 un referendum privind apartenenţa la Marea Britanie, a anunţat marţi seară premierul scoţian, Nicola Sturgeon, în contextul crizei Brexit.

1195 afișări
Imaginea articolului Nicola Sturgeon vrea referendum pentru independenţa Scoţiei faţă de Marea Britanie în 2020

Sturgeon vrea să organizeze în 2020 referendum pentru independenţa Scoţiei faţă de M.Britanie

„Sarcina noastră este să obţinem independenţa. Apelul meu este că referendumul trebuie să aibă loc anul viitor. Ne pregătim", a declarat Nicola Sturgeon la o reuniune a Partidului Naţional Scoţian (SNP) organizată în Aberdeen.

„Înainte de sfârşitul acestui an, voi cere transferul de putere care să confere legalitate referendumului", a subliniat Sturgeon.

Premierul Scoţiei a făcut acest anunţ în contextul în care regiunea britanică Irlanda de Nord ar putea avea un statut special în cadrul unui nou acord pe tema Brexit.

În septembrie, Nicola Sturgeon avertizase că Scoţia ar putea organiza un nou referendum privind independenţa faţă de Marea Britanie în cazul producerii unui Brexit fără niciun acord.

Referendumul care a decis Brexit a generat o profundă criză internă în Marea Britanie, în contextul în care Scoţia, Irlanda de Nord şi Ţara Galilor au semnalat că vor rămânerea în UE, avertizând chiar cu independenţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici