Nicolae Timofti l-a desemnat pe Chiril Gaburici de la PLDM să formeze Guvernul moldovean

Preşedintele moldovean Nicolae Timofti l-a desemnat sâmbătă printr-un decret pe Chiril Gaburici, propus de către Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), să formeze Guvernul, anunţă preşedinţia pe site.

889 afișări
Imaginea articolului Nicolae Timofti l-a desemnat pe Chiril Gaburici de la PLDM să formeze Guvernul moldovean

Nicolae Timofti l-a desemnat pe Chiril Gaburici de la PLDM să formeze Guvernul moldovean -2-

Preşedinţia precizează în comunicat că Gaburici are la dispoziţie 15 zile pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de guvernare şi componenţei noului Executiv.

Şeful statului a purtat sâmbătă consultări cu grupurile parlamentare, iar Chiril Gaburici a fost propus pentru funcţia de prim-ministru de către PLDM, precizează preşedinţia.

Chiril Gaburici a anunţat că îşi asumă responsabilitatea de a deveni premier. El a declarat după consultările organizate de preşedinţie că situaţia din Republica Moldova nu este uşoară, că ţara are nevoie de un premier şi că speră să obţină votul tuturor grupurilor parlamentare, potrivit IPN.

El a anunţat totodată că va continua "direcţia proeuropeană a ţării" şi că în următoarele zile va purta negocieri cu grupurile parlamentare, sindicatele şi patronatele.

Gaburici, întrebat de jurnalişti dacă este naşul nepoatei liderului Partidului Comuniştrilor din Republica Moldova (PCRM) Vladimir Voronin, a negat acest lucru.

Chiril Gaburici - care a condus în perioada 2009-2012 compania Moldcell şi apoi compania-soră din Azerbaidjan - a fost singura propunere, prezentată de către PLDM, în timpul consultărilor de la preşedinţie, precizează IPN.

Aceasta este a doua încercare de formare a unui Guvern în Republica Moldova, după ce programul şi cabinetul propuse de către premierul în exerciţiu Iurie Leancă nu au obţinut, joi, numărul de voturi necesar în Parlament.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici