Nicolae Timofti refuză invitaţia de a asista la parada militară de la Moscova

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, nu va da curs invitaţiei Moscovei de a asista la ceremoniile organizate cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la victoria împotriva regimului nazist german în al Doilea Război Mondial, relatează marţi site-ul de ştiri Unimedia.info.

323 afișări
Imaginea articolului Nicolae Timofti refuză invitaţia de a asista la parada militară de la Moscova

Nicolae Timofti refuză invitaţia de a asista la parada militară de la Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Preşedinţiei Republicii Moldova, Vlad Ţurcanu, Nicolae Timofti preferă să marcheze această dată alături de veteranii din ţară.

Armata moldoveană a anunţat de asemenea că nu va participa la parada militară care va avea loc pe 9 mai în Piaţa Roşie.

Mai mulţi lideri europeni, între care cancelarul german Angela Merkel, premierul britanic David Cameron, şeful de stat polonez Bronisław Komorowski sau preşedinta Lituaniei Dalia Grybauskaite, au anunţat deja că nu vor asista la parada militară de la Moscova.

Peste 250.000 de moldoveni au luptat pentru Armata Roşie în al Doilea Război Mondial, 18 dintre ei fiind decoraţi cu ordinul "Erou al Uniunii Sovietice", cea mai înaltă distincţie a Uniunii Sovietice. Peste 2.000 de veterani din al Doilea Război Mondial mai sunt în viaţă în Republica Moldova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici