Nicolas Maduro propune alegeri legislative anticipate în contextul amplificării crizei politice din Venezuela

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a propus sâmbătă alegerile legislative anticipate, în condiţiile în care Juan Guaido, şeful Adunării Naţionale de la Caracas, s-a autoproclamat preşedinte interimar, fiind susţinut de protestatarii antiguvernamentali.

1825 afișări
Imaginea articolului Nicolas Maduro propune alegeri legislative anticipate în contextul amplificării crizei politice din Venezuela

Nicolas Maduro propune alegeri legislative anticipate în contextul amplificării crizei politice din Venezuela

Într-un discurs adresat susţinătorilor, Maduro a declarat că Adunarea Constituantă, controlată de partidul de guvernământ, va dezbate posibilitatea convocării de alegeri anticipate pentru Adunarea Naţională, care este dominată de opoziţie.

Guaido a cerut noi alegerile prezidenţiale după ce Maduro au fost reales anul trecut în urma unui scrutin controversat.

"Vrei alegeri? Vrei alegeri anticipate? Vom avea alegeri parlamentare ", a declarat Maduro la un miting pro-guvernamental de la Caracas.

Alegerile legislative sunt programate să se desfăşoare în 2020.

"Nu există nici o dictatură în Venezuela, nici nu va exista", a mai afirmat Maduro.

Concomitent, zeci de mii de locuitori din Venezuela au participat sâmbătă la noi proteste antiguvernamentale la Caracas şi în alte oraşe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici