Nicolas Maduro: Relaţiile dintre Venezuela şi SUA sunt în cel mai rău moment

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a declarat, miercuri, că relaţiile cu Statele Unite sunt în cel mai rău moment, iar guvernul său pregăteşte măsuri împotriva unei eventuale blocade economice din partea Washingtonului, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

291 afișări
Imaginea articolului Nicolas Maduro: Relaţiile dintre Venezuela şi SUA sunt în cel mai rău moment

Nicolas Maduro: Relaţiile dintre Venezuela şi SUA sunt în cel mai rău moment (Imagine: Hepta)

"Venezuela este în centrul unei campanii majore de defăimare globală. Din păcate, suntem în cel mai rău moment al relaţiei cu guvernul SUA. Spun din păcate pentru că propunerea mea, bazată pe dialogul dintre civilizaţii, a fost să am o relaţie de respect cu preşedintele Donald Trump", a spus Maduro.

Liderul venezuelean a cerut ajutorul Vaticanului în privinţa ameninţării americane.

"Fie ca Papa să ne ajute să-l împiedicăm pe Trump să-şi lanseze trupele şi să invadeze Venezuela. Îi cer Papei să ne ajute împotriva ameninţării militare a Statelor Unite", a mai spus Maduro.

La începutul acestei luni, Donald Trump a spus că există mai multe variante pentru rezolvarea situaţiei conflictuale din Venezuela şi că nu va exclude o "opţiune militară".

Statele Unite au respins noua Adunare Constituantă din Venezuela, aleasă la solicitarea preşedintelui Nicolas Maduro şi care şi-a arogat inclusiv atribuţiile Parlamentului controlat de către opoziţie.

Adunarea Constituantă, aleasă la sfârşitul lunii iulie pentru a rescrie Constituţia ţării afectate de criză, va înlocui Congresul Venezuelei şi va putea să promulge legi.

Venezuela se confruntă cu grave probleme economice din cauza inflaţiei galopante şi scăderii preţului petrolului, iar această situaţie a condus la ample proteste împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, soldate cu decesul a peste 100 de manifestanţi.

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a anunţat că forţele de securitate venezuelene au folosit forţa excesivă pentru a suprima protestele de stradă, au ucis zeci de oameni şi au reţinut în mod arbitrar aproximativ 5.000 de persoane începând din luna aprilie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici