Nicolas Sarkozy a afirmat public că se va retrage din politică în cazul în care va fi învins în alegeri

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a declarat joi, pentru prima dată în public de la începutul campaniei, că va înceta definitiv să mai facă politică dacă va fi învins la alegerile prezidenţiale din 22 aprilie şi 6 mai.

109 afișări
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy a afirmat public că se va retrage din politică în cazul în care va fi învins în alegeri

Nicolas Sarkozy a afirmat public că se va retrage din politică în cazul în care va fi învins în alegeri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vă spun: da", a răspuns preşedintele-candidat la întrebarea "dacă veţi pierde aceste alegeri prezidenţiale, vă veţi retrage din politică?".

"Nu mă pun în această ipostază dar (...) voi face altceva" în cazul unei înfrângeri, a declarat Nicolas Sarkozy. "Dar ce, nu ştiu", a adăugat şeful statului, care este devansat în sondajele de opinie cu peste 10 puncte de adversarul său socialist François Hollande.

Nicolas Sarkozy a mărturisit deja în ianuarie că va pune capăt carierei sale politice în cazul unui eşec în cursa pentru obţinerea unui al doilea mandat, în cadrul unui interviu acordat jurnaliştilor într-o deplasare în Guyana. Declaţiile sale, care au rămas confidenţiale, au fost prezentate de mai multe ziare.

"Am 56 de ani, fac politică de 35 de ani, am o meserie (este avocat, n.red.), îmi voi schimba viaţa complet, nu veţi mai auzi de mine dacă voi fi învins", a declarat şeful statului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici