Nicolas Sarkozy, acuzat că "supervizează" spionarea jurnaliştilor

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, "supervizează acţiunile de spionare a jurnaliştilor" care se ocupă de subiecte sensibile, susţine publicaţia franceză Le Canard Enchaîné, însă acuzaţiile sunt respinse categoric de Preşedinţia Franţei.

14 afișări
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy, acuzat că "supervizează" spionarea jurnaliştilor

Nicolas Sarkozy, acuzat că "supervizează" spionarea jurnaliştilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un articol semnat de redactorul-şef Claude Angeli, publicaţia Le Canard Enchaîné afirmă că "imediat ce un jurnalist iniţiază o anchetă" care îl vizează pe preşedinte sau apropiaţi ai acestuia, Nicolas Sarkozy îi "cere" lui Bernard Squarcini, şeful Direcţiei Centrale de Informaţii Interne (DCRI), "să îl pună sub supraveghere".

Potrivit publicaţiei, care citează surse anonime din cadrul DCRI, "un grup" a fost creat în acest scop, fiind format din "foşti poliţişti" care întocmesc "facturi detaliate ale telefonului fix sau mobil al jurnalistului urmărit".

Palatul Elysée a catalogat acuzaţiile ca fiind lipsite de fundament, iar Ministerul de Interne nu a dorit să comenteze articolul.

Mai demult, ziarul Le Monde a acuzat Executivul că spionează un jurnalist pentru a afla sursele de informare în afacerea Woerth-Bettencourt.

Apropiaţi ai lui Bernard Squarcini susţin că directorul DCRI "nu a primit niciodată instrucţiuni din partea lui Nicolas Sarkozy de când acesta este preşedinte".

"DCRI nu se ocupă de jurnalişti, ci, eventual, de sursele lor", adaugă apropiaţii lui Sqarcini.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici