Nicolas Sarkozy, audiat ca martor într-o anchetă legată de finanţarea campaniei electorale

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost audiat de procurori ca martor, miercuri, într-o anchetă care vizează finanţările de care a beneficiat el şi partidul din care face parte, Uniunea pentru o Mişcare Populară (UMP), relatează ziarul Liberation.

63 afișări
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy, audiat ca martor într-o anchetă legată de finanţarea campaniei electorale

Nicolas Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Procurorii francezi suspectează că partidul UMP (centru-dreapta) a suportat ilegal o amendă de 400.000 de euro aplicată candidatului la preşedinţie Sarkozy pentru depăşirea plafonului de finanţare în campania electorală din 2012. Legislaţia din Franţa prevede că amenzile de acest fel trebuie suportate personal de candidaţi.

Sarkozy a fost audiat cinci ore de procurorii Direcţiei franceze pentru infracţionalitate financiară.

Ancheta riscă să afecteze parcursul politic al fostului preşedinte francez, care speră să se înscrie din nou în cursa pentru cea mai înaltă funcţie din Franţa în scrutinul din 2017.

Partidul lui Nicolas Sarkozy, UMP, a câştigat alături de aliaţii din Uniunea Democraţilor şi Independenţilor (UDI), recentul scrutin regional din Franţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici