Nicolas Sarkozy, audiat miercuri în dosarul finanţării campaniei sale prezidenţiale din 2007

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost audiat din nou, miercuri, în legătură cu acuzaţiile privind campania sa prezidenţială din anul 2007, care ar fi fost finanţată de fostul dictator libian Muammar Kadhafi, informează site-ul agenţiei Reuters.

352 afișări
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy, audiat miercuri în dosarul finanţării campaniei sale prezidenţiale din 2007

Nicolas Sarkozy, audiat miercuri în dosarul finanţării campaniei sale prezidenţiale din 2007

Sarkozy, care a deţinut funcţia de preşedinte al Franţei între 2007 şi 2012, a fost fotografiat de reporteri în timp ce îşi părăsea locuinţa din Paris împreună cu avocatul său. Acesta a fost surprins intrând în biroul anchetatorilor, unde a fost reţinut şi audiat marţi.

A doua zi de audieri a fost confirmată de o altă sursă din cadrul anchetei, care a informat că interogatoriul a început la ora locală 08.00 (ora României, 09.00).

Fostul preşedinte francez a refuzat să dea declaraţi publice privind ancheta, însă în trecut a afirmat că acuzaţiile sunt "groteşti" şi reprezintă o "manipulare".

Acesta este vizat de o anchetă încă din anul 2013, după ce agenţia Mediapart a publicat afirmaţiile unui om de afaceri franco-libian, Ziad Takieddine, care susţinea că a intermediat un transfer de 5 milioane de euro din partea fostului şef al serviciilor de informaţii, Abdullah Senussi, către şeful de campanie al lui Sarkozy.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici