Nicolas Sarkozy consideră "o victorie" acordarea portofoliului Agriculturii României

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, consideră "o victorie" nominalizarea românului Dacian Cioloş pentru funcţia de comisar european al Agriculturii, informează Le Monde în ediţia electronică.

18 afișări
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy consideră "o victorie" acordarea portofoliului Agriculturii României

Nicolas Sarkozy consideră "o victorie" acordarea portofoliului Agriculturii României (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Michel Barnier va fi responsabil de piaţa internă, servicii financiare şi drepturile autorului. Acordul pentru acest portofoliu a fost încheiat între mine şi Manuel Barroso în urmă cu trei zile", a declarat Nicolas Sarkozy la sosirea în Trinidad-Tobago, unde va fi prezent la summitul Commonwealth.

"Este excepţional pentru Franţa", continuă Sarkozy.

"A doua victorie este că prietenii noştri români au primit portofoliul Agriculturii", adaugă Nicolas Sarkozy.

Preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, a anunţat, vineri, la Bruxelles, lista comisarilor desemnaţi, din partea României fiind anunţat Dacian Cioloş pentru portofoliul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici