Nicolas Sarkozy: Parisul şi Londra sunt pregătite de acţiuni "ţintite", în anumite condiţii

Franţa şi Marea Britanie sunt dispuse să participe la acţiuni "ţintite" contra forţelor regimului colonelului Muammar Kadhafi, în cazul în care acestea utilizează "arme chimice" sau bombardează populaţia, a declarat vineri preşedintele francez, Nicolas Sarkozy.

18 afișări
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy: Parisul şi Londra sunt pregătite de acţiuni "ţintite", în anumite condiţii

Nicolas Sarkozy: Parisul şi Londra sunt pregătite de acţiuni "ţintite", în anumite condiţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Împreună cu (premierul britanic) David Cameron, (noi,) englezii şi francezii, ne-am exprimat diponibilitatea, cu condiţia expresă ca ONU să dorească acest lucru, ca Liga Arabă să îl accepte şi ca autorităţile libiene, pe care noi dorim să le vedem recunoscute, să îl dorească, pentru (înteprinderea unor) acţiuni ţintite, pur defensive, doar în cazul în care (Muammar) Kadhafi ar utiliza arme chimice sau aviaţia contra populaţiei, care manifestează în mod paşnic", a declarat Sarkozy.

Şeful de stat francez a făcut aceste declaraţii în faţa presei, la sosirea la un summit al liderilor ţărilor Uniunii Europene (UE) consacrat conflictului din Libia.

El a pledat, de asemenea, ca Uniunea să recunoască, aşa cum a făcut Franţa, opoziţia libiană faţă de regimul lui Muammar Kadhafi, reprezentată prin Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT).

În plus, Sarkozy le-a propus partenerilor săi "crearea unor zone umanitare în Africa de Nord", cu scopul de a "administra problema îngrijorătoare" a persoanelor "deplasate" în urma conflictului din Libia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici