Nicolas Sarkozy recunoaşte înfrângerea "onorabilă": François Hollande este noul preşedinte al Franţei şi trebuie respectat

Nicolas Sarkozy a recunoscut implicit înfrângerea, la limită, în scrutinul prezidenţial, spunându-le liderilor partidului UMP că trebuie să fie uniţi şi să câştige alegerile parlamentare din iunie.

1156 afișări
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy recunoaşte înfrângerea "onorabilă": François Hollande este noul preşedinte al Franţei şi trebuie respectat

Nicolas Sarkozy recunoaşte înfrângerea "onorabilă" în scrutinul prezidenţial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu vă divizaţi, rămâneţi uniţi. Trebuie să câştigăm lupta legislativelor. Poate fi câştigată. Scorul de astăzi este onorabil. Nu voi conduce viitoarea campanie", le-a spus Sarkozy liderilor Uniunii pentru o Mişcare Populară.

Francois Hollande este noul preşedinte al Franţei şi trebuie respectat, le-a spus Nicolas Sarkozy susţinătorilor săi.

"Franţa are un nou preşedinte, este o alegere democratică, republicană. Francois Hollande este noul preşedinte al Franţei şi trebuie respectat", le-a spus Sarkozy simpatizanţilor săi, la Paris.

Preşedintele în exerciţiu Nicolas Sarkozy a evocat de asemenea un "rol diferit" pentru viitor.

Sarkozy a lăsat astfel să se înţeleagă că va face un pas înapoi în viaţa politică, fără a anunţa explicit că acesta este finalul carierei sale. Înainte de alegeri, în repetate rânduri, acesta a indicat că în caz de înfrângere, se va retrage din politică.

"O altă epocă se deschide, în această nouă epocă eu voi rămâne unul dintre voi şi vă veţi putea baza pe mine pentru a apăra ideile şi convingerile noastre. însă locul meu nu va mai putea fi acelaşi", a declarat acesta în faţa susţinătorilor.

"După 35 de ani de mandate politice, 10 ani de responsabilitate guvernamentală la cel mai înalt nivel, 5 ani la conducerea statului, rolul meu va fi acum diferit", a adăugat acesta.

Sarkozy a precizat că a "redevenit un francez printre francezi".

Conform institutului CSA, Hollande a obţinut 51,8 la sută din voturi faţă de 48,2 la sută pentru Nicolas Sarkozy. Conform Ipsos, socialistul a obţinut 51,9 la sută din voturi şi conform TNS 52 la sută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici