Nigel Farage neagă că ar fi încasat abuziv indemnizaţii de la Uniunea Europeană

Liderul formaţiunii ultranaţionaliste Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP) neagă că ar fi primit abuziv, în calitatea de eurodeputat, indemnizaţii evaluate de ziarul The Times la 72.500 de euro.

122 afișări
Imaginea articolului Nigel Farage neagă că ar fi încasat abuziv indemnizaţii de la Uniunea Europeană

Nigel Farage (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"În calitatea de eurodeputat, nu solicităm decontarea cheltuielilor pentru birourile din ţările de origine; avem un salariu fix pe care îl putem cheltui cum dorim", a declarat Nigel Farage pentru BBC Radio 4, precizând că are un venit de 4.331 de euro pe lună.

Conform site-ului Parlamentului European, o sumă destinată acoperirii cheltuielilor din ţara de origine este acordată fiecărui eurodeputat din 2011, fiind de 4.299 de euro.

Potrivit ziarului The Times, Nigel Farage a primit 18.750 de euro anual din partea Uniunii Europene, din 2009, pentru funcţionarea biroului său de eurodeputat din Bognor Regis (sudul Angliei).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici