Nigeria este sub şoc după explozia de la rafinăria care a ucis peste 100 de persoane

Preşedintele Nigeriei, Muhammadu Buhari, a declarat că ţara se află sub şoc în urma morţii a cel puţin 100 de persoane după explozia de la rafinăria ilegală de petrol.

1276 afișări
Imaginea articolului Nigeria este sub şoc după explozia de la rafinăria care a ucis peste 100 de persoane

Sursa Foto - Hepta

Preşedintele Muhammadu Buhari a descris incidentul din statul Imo, în sudul Nigeriei, drept o „catastrofă şi un dezastru naţional”, potrivit BBC.

Multe victime au fost arse şi nu pot fi identificate.

Poliţia îl caută în prezent pe proprietarul rafinăriei ilegale.

Rămăşiţe umane carbonizate, precum şi fragmente de bunuri, cum ar fi flip flop-uri, genţi şi haine, au fost observate la locul dezastrului de către un jurnalist al agenţiei de ştiri Reuters.

Într-o declaraţie făcută duminică, Muhammadu Buhari a transmis condoleanţe familiilor victimelor şi a declarat că cei responsabili de explozie trebuie să fie prinşi şi aduşi în faţa justiţiei.

Autorităţile s-au străduit să limiteze proliferarea uzinelor ilegale în care este rafinat ţiţeiul furat.

Nu este încă foarte clar ce a cauzat explozia care a avut loc în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, dar accidentele au fost frecvente în trecut în locuri similare, unde măsurile de siguranţă nu sunt aplicate.

Au existat preocupări legate de lipsa de precauţii la astfel de instalaţii, precum şi de poluarea mediului din cauza rafinăriilor ilegale.

Însă rafinăriile oficiale de petrol din Nigeria nu funcţionează la capacitate maximă, ceea ce cauzează penurii frecvente de combustibil şi creşteri de preţuri în întreaga ţară.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici