Ninsoarea perturbă activitatea în Europa - VIDEO, GALERIE FOTO

Ninsorile importante şi gerul au perturbat activitatea în Europa, dar în special în nordul Angliei şi în Scoţia, în noaptea de marţi spre miercuri.

28 afișări
Imaginea articolului Ninsoarea perturbă activitatea în Europa - VIDEO, GALERIE FOTO

Ninsoarea perturbă activitatea în Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aeroporturi şi şcoli închise în regiunea Manchester, dar şi amânarea unor meciuri de fotbal au fost înregistrate în Marea Britanie, unde se aprecia că stratul de zăpadă poate atinge 40 de centimetri.

Scoţia, unde temperaturile au ajuns până la minus 15 grade Celsius, Ţara Galilor şi numeroase regiuni din nordul Angliei se află de mai multe zile, în unele locuri, sub un strat gros de zăpadă.

Un şofer a fost ucis marţi seara într-o coliziune pe autostrada către Manchester (centrul Angliei).

Traficul aerian a fost suspendat sau perturbat pe majoritatea aeroporturilor din ţară, fie că este vorba despre marile aeroporturi londoneze Heathrow, Luton şi Gatwick, sau cele din Leeds, Liverpool, Glasgow, Edinburgh sau Manchester.

Meciurile din turul semifinalelor din cadrul Cupei Ligii engleze de fotbal, Blackburn - Aston Villa şi Manchaster City - Manchester United, prevăzute marţi şi miercuri seara, au fost amânate la 19 şi 20 ianuarie.

Filmarea unor episoade din seriale precum Coronation Street şi Emmerdale au fost, de asemenea, suspendate din lipsă de figuranţi.

În decembrie 2009 s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din 1995 şi până în prezent, iar situaţia ar urma să se agraveze în acest sfârşit de săptămână, cu un vânt foarte rece, provenind din Siberia.

Intemperiile şi gerul au provocat deja un adevărat haos în ţară anterior Crăciunului, spre exemplu prin blocarea traficului în Eurotunnel, sub Canalul Mânecii, timp de trei zile.

În restul Europei occidentale, temperatura indicată de termometru a ajuns, în Germania, la minus 19 grade Celsius.

Franţa, Normandia, Bretania şi zona centrală se aflau sub zăpadă, care a afectat serios traficul rutier. Optsprezece departamente din regiunea Grand-Ouest au fost plasate sub o alertă cu cod portocaliu de către serviciile meteorologice naţionale, iar Bretania a fost plasată sub alertă cu cod roşu privind gestionarea reţelei de alimentare cu energie electrică, înregistrându-se un consum superior cu 20 la sută celui normal.

Valul de frig a determinat prefecturile din La Manche şi Orne (vestul Franţei) să suspende vânarea anumitor specii de păsări, între care sturzul, mierla şi sitarul de pădure, între 6 şi 10 ianuarie.

În Elveţia, aeroporturile au fost de asemenea afectate de valul de frig care a întârziat numeroase zboruri cu destinaţia Paris şi Amsterdam, dinspre Geneva.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici