Ninsori puternice riscă să paralizeze transporturile în Japonia

Ninsori puternice prognozate pentru marţi seara şi miercuri riscă să paralizeze transporturile, avertizează meteorologii.

129 afișări
Imaginea articolului Ninsori puternice riscă să paralizeze transporturile în Japonia

Ninsori puternice riscă să paralizeze transporturile în Japonia (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

O depresiune puternică va atinge sud-vestul arhipelagului, apoi se va îndrepta către est, unde este situat Tokyo, a precizat agenţia.

În mod normal, puţină zăpadă se depune în Tokyo şi împrejurimile sale, dar această dată ar putea face excepţie, aşa cum a fost cazul la 14 ianuarie, când grosimea zăpezii a avut opt centimentri.

Locuitorii din Tokyo şi de la periferia capitalei nipone, contrar celor din nordul şi centrul ţării, sunt foarte puţin obişnuiţi cu precipitaţii de acest gen.

Luna trecută, într-o singură zi, două persoane au murit şi aproape 1.600 au fost rănite, din cauza derapajelor vehiculelor provocate de ninsorile puternice.

Numeroase curse de tren au fost oprite, peste 700 de zboruri anulate şi tronsoane de autostrăzi închise circulaţiei.

Această iarnă este foarte capricioasă în Japonia, fiind însoţită de variaţii termice excepţionale de peste zece grade Celsius de la o zi la alta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici