Nivel-record de fonduri colectate pentru Haiti, prin sms şi site-uri de socializare - VIDEO

Crucea Roşie a reuşit să colecteze peste cinci milioane de dolari destinaţi activităţii de intervenţie în Haiti într-o singură zi de campanie de strângere de fonduri prin mesaje pe telefonul mobil şi pe site-uri de socializare ca Twitter sau Facebook, relatează CNN.

20 afișări
Imaginea articolului Nivel-record de fonduri colectate pentru Haiti, prin sms şi site-uri de socializare - VIDEO

Nivel-record de fonduri colectate pentru Haiti, prin sms şi site-uri de socializare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Această campanie a depăşit orice record anterior, de când se folosesc mesajele pe telefonul mobil" pentru strângerea de fonduri, a declarat Wendy Harman, director în cadrul Crucii Roşii. Această campanie a făcut parte dintr-un efort online, cu scopul ajutării victimelor cutremurului care a devastat această ţară.

Joi la prânz, cinci dintre cele mai populare zece subiecte de discuţie pe Twitter erau legate în mod direct sau indirect de Haiti, iar subiectul "Help Haiti" era primul pe listă.

Numeroase celebrităţi, inclusiv cântăreţul Adam Lambert, actorul Ben Stiller, ciclistul Lance Armstrong şi actriţa Lindsay Lohan, au utilizat profilurile lor pe Twitter pentru a pleda în favoarea unor donaţii pentru activităţi de salvare. Lohan a postat miercuri pe Twitter mesajul "Vă rog, faceţi tot ce puteţi. Vă rog", referindu-se la contul umanitar online înfiinţat de muzicianul de origine haitiană Wyclef Jean, pentru ajutarea victimelor cutremurului.

Armstrong, un utilizator activ al Twitter, care are peste 2,3 milioane de fani, a anunţat că fundaţia sa, Livestrong Foundation, va dona 250.000 de dolari unor grupuri umanitare. Un site specializat de informaţii, Craiglist, a postat o listă cu organizaţii de caritate, între care Medici fără Frontiere şi CARE, dar şi link-uri prin care utilizatorii pot face donaţii direct.

De asemenea, pe Facebook au fost create, începând de miercuri, numeroase grupuri în legătură cu Haiti. Unul dintre cele mai mari grupuri, Earthquake Haiti, are 102.000 membri, tot atâţia câţia are pagina online a Crucii Roşii. Mulţi dintre aceşti utilizatori au postat mesaje privind donaţiile pe care le-au făcut către Crucea Roşie, încurajându-şi prietenii să facă la fel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici