Nivel ridicat de activitate, detectat în jurul unui poligon de testare nucleară din Coreea de Nord

Imaginile din satelit confirmă un nivel ridicat de activitate, detectat în jurul unui poligon de testare nucleară din Coreea de Nord, raportează un membru al unui grup de control independent, conform publicaţiei The Independent.

11290 afișări
Imaginea articolului Nivel ridicat de activitate, detectat în jurul unui poligon de testare nucleară din Coreea de Nord

Nivel ridicat de activitate, detectat în jurul unui poligon de testare nucleară din Coreea de Nord

Imaginile obţinute prin satelit indică prezenţa unor echipamentelor militare depozitate în zone ale unui poligon de testare nucleară, din nordul ţării, precum şi a unor camioane ce transportă mine în interiorul tunelurilor porţiunii de instrucţie.

Dacă o asemenea activitate s-ar afla în curs de desfăşurare, ar părea că statul Coreea de Nord îşi pregăteşte terenul pentru posibile teste, în cazul în care preşedintele Kim Jong-un ar decide necesitatea continuării testelor nucleare.

Pe de altă parte, potrivit rapoartelor, fotografiile satelitului american au o rezoluţie insuficientă pentru a determina cu acurateţe adevăratul scop al activităţii prezente, iar aceste acţiuni ar putea fi întreprinse de muncitori ce efectuează lucrări de mentenanţă sau de camioane ce se deplasează ce se deplasează în interiorul poligonului.

Până acum au avut loc patru teste nucleare în zona sitului Punggye-ri, cel mai recent având loc în ianuarie, anul acesta, atunci când testarea unei bombe cu hidrogen nu a întârziat reacţia negativă a NATO.

Luni, Coreea de Nord a informat oficial Statele Unite că va închide singurul canal de comunicare diplomatică existent între cele două ţări, această decizie reprezentând un răspuns la includerea liderului Kim Jong-un pe o nouă listă a persoanelor fizice şi juridice vizate de sancţiuni americane.

Sancţiuni severe au mai fost impuse Coreei de Nord din cauza programului de înarmare nucleară, dar a fost pentru prima dată când liderul statului comunist a întâmpinat represalii.

Luna trecută, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), care monitorizează principalele activităţi ale acestei ţări prin satelit, a anunţat că a văzut semne de reluare a activităţii unei centrale producătoare de plutoniu, inclusiv la reactorul principal.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici