Nivel „ridicat” de alertă pentru gripa aviară în Franţa

Franţa a decis joi să ducă la "ridicat" nivelul alertei de gripă aviară pe teritorul său, ceea ce obligă fermele de păsări să ţină păsările în interior. Al doilea mare producător de păsări de curte din Uniunea Europeană a constatat o nouă creştere a focarelor.

119 afișări
Imaginea articolului Nivel „ridicat” de alertă pentru gripa aviară în Franţa

Nivel „ridicat” de alertă pentru gripa aviară în Franţa

Al doilea mare producător de păsări de curte din Uniunea Europeană a detectat o nouă creştere a focarelor de gripă aviară în ultimele luni, după ce anul acesta a înregistrat cel mai grav val de îmbolnăvire din istorie, cu aproximativ 22 de milioane de păsări sacrificate, relatează Reuters.

Între 1 august şi 8 noiembrie, 49 de focare de gripă aviară au fost detectate în fermele franceze, cu un număr mare şi în creştere de cazuri descoperite la păsările domestice din curţi şi în rândul păsărilor sălbatice, a declarat ministerul Agriculturii.

"Într-un context marcat de o persistenţă fără precedent a virusului în mediu şi de o puternică activitate migratoare a păsărilor sălbatice, este esenţial să se consolideze măsurile de prevenire pentru a evita contaminarea fermelor avicole", a precizat ministerul într-un comunicat.

Nivelul de risc "ridicat", care fusese anterior de "moderat", implică faptul că toate păsările de curte ar trebui să fie ţinute în interiorul fermelor şi că ar trebui luate măsuri de securitate suplimentare pentru a evita răspândirea bolii.

Europa s-a confruntat în acest an cu cea mai gravă criză de gripă aviară din istorie, cu aproape 50 de milioane de capete de păsări sacrificate, iar persistenţa virusului în timpul verii a crescut riscul unor infecţii pe scară largă în sezonul următor, a declarat luna trecută Agenţia pentru Siguranţa Alimentară a UE (EFSA).

Gripa aviară loveşte, de obicei, în lunile de toamnă şi de iarnă. Aceasta se transmite prin fecalele infectate ale păsărilor sălbatice migratoare sau prin contactul direct cu furajele, hainele şi echipamentele contaminate sau prin aer.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici